| | Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? | |
|
|
| Autor | Wiadomość |
|---|
love you Trenujący konia

Liczba postów: 39 Pomógł tylu osobom: 0 Join date: 08/04/2011
 | Temat: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Czw Kwi 28, 2011 7:11 pm | |
| Masz złe oceny? chcesz poznać sposoby na szybkie/solidne uczenenie się ? Miejsce dla CIEBIE! 1. Sposób na łatwe zapamietywanie dat ludzie mają różne. Mój to: *Trzeba z czymś powiązać datę, np. - 1410: mam czternaście lat, urodziłem się w październiku - 966 : jak na klawiaturze w telefonie, 9, 6 są w tej samej "kolumnie", czyli 9 i dwie 6 - 1918: dziewiętnaście i osiemnaście n]9-1=8 1918]  KFC-Live taste  |
|
 | |
Star-x3 Moderator

Liczba postów: 1727 Pomógł tylu osobom: 2 Join date: 21/03/2011 Age: 17 Skąd: Siemianowice Śląskie
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Czw Kwi 28, 2011 8:10 pm | |
| ` 2 i pół kilometra bez jednego metra ` - wysokość Rys (2499) ` Na siedmiu wzgórzach piętrzy się Rzym ` - założenie Rzymu (753) Takie zdania krótkie też są dobre, bez tego bym tak w życiu nie wystrzeliła z datą czy liczbą  |
|
 | |
love you Trenujący konia

| Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Czw Kwi 28, 2011 9:25 pm | |
| 2. na zapamiętywanie PRZYPADKÓW M ama [Mianownik] Dała [Dopełniacz] Celince [Celownik] Bułkę [Biernik] Nasmarowaną [Narzędnik] Ma słem [Miejscownik] Waniliowem [Wołacz] Oraz ICH PYTAŃ: M- kto? co? [jest] D- kogo? czego? [nie ma]C- komu? czemu? [się przyglądam]
B- kogo? co? [widzę] N- z kim? z czym?[idę na spacer?] Ms- o kim? o czym? [opowiadam] W- O! Jak się ich nauczyć? 1.Narysuj tabelką podobna do tej: 2. Przyklej nad łóżkiem, codziennie zaglądaj. "opraw" w koszulkę!  KFC-Live taste  |
|
 | |
wizna1 Trenujący konia

Liczba postów: 67 Pomógł tylu osobom: 0 Join date: 24/04/2011 Skąd: Kaszuby
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Czw Kwi 28, 2011 10:19 pm | |
| Mimo, że kończę już swoją edukację... to pamiętam jeszcze parę chwytów..  Np, na zapamiętanie ukłądu planet Moja Wiecznie Zapracowana Mama Jutro Sama Upiecze Nam Placek. Merkury Wenus Ziemia Mars Jowisz Saturn Uran Neptun Niestety nie ma Placka bo Plutona wywalili z listy  Za dużo mówimy o zmianie świata, a za mało świat zmieniamy. Za dużo mówimy o miłości, a za mało kochamy. |
|
 | |
love you Trenujący konia

| Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Pią Kwi 29, 2011 3:04 pm | |
| to w takim razie: Moja Wiecznie Zapracowana Mama Jutro Sama Upichci Nalewkę. Merkury Wenus Ziemia Mars Jowisz Saturn Uran Neptun  KFC-Live taste  |
|
 | |
Breenda0301 Zielony

Liczba postów: 18 Pomógł tylu osobom: 0 Join date: 22/04/2011
 | Temat: :) Czw Maj 05, 2011 8:42 pm | |
| Przypadki :
Mama Daje Córce Bułkę Na Miejską Wycieczkę.
Łatwo nauczyć się teraz tych skrótów? Pewnie!
Pomogłam? Wpisz mnie na Białą Listę!  ______ LeoŚś ;* |
|
 | |
Koralikowa. Średni jeździec

Liczba postów: 181 Pomógł tylu osobom: 0 Join date: 25/02/2011 Age: 15 Skąd: k/ Wrocławia
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Czw Maj 05, 2011 9:40 pm | |
| Nie, nie moje drogie. To jest tak: Moja Wiecznie Zapracowana Mama Jutro Sama Usmaży Naleśniki  Merkury Wenus Ziemia Mars Jowisz Saturn Uran Neptun  |
|
 | |
Lubelak Administrator

Liczba postów: 1208 Pomógł tylu osobom: 16 Join date: 18/01/2011 Skąd: Lublin
 | |
 | |
wizna1 Trenujący konia

Liczba postów: 67 Pomógł tylu osobom: 0 Join date: 24/04/2011 Skąd: Kaszuby
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Sro Maj 11, 2011 1:03 pm | |
| A czy ten pakiet ma atest? xD Pytam, bo chętnie skorzystam przed przyszłotygodniową maturą z chemii, ale chciałabym jej dożyć  Za dużo mówimy o zmianie świata, a za mało świat zmieniamy. Za dużo mówimy o miłości, a za mało kochamy. |
|
 | |
Kraviec Trenujący konia

Liczba postów: 30 Pomógł tylu osobom: 0 Join date: 15/06/2011
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Sro Cze 15, 2011 11:42 am | |
| Kolory tęczy w kolejności od najdłuższej do najkrótszej długości fali: Czemu Patrzysz, Żabko Zielona, Na Głupiego Fantalona czyli: Czerwony, Pomarańczowy, Żółty, Zielony, Niebieski, Granatowy, Fioletowy
Pamiętam jeszcze z podstawówki, wyżej też może się przydać ;p |
|
 | |
Gość Gość
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Sro Cze 15, 2011 1:53 pm | |
| Ja tam się uczę na zasadzie skojarzeń z polskiego oraz biologii. Układam coś w jakimś porządku logicznym. Np: Bogrurodzica powstała ok XIII odśpiewana w 1410 r pod Grunwaldem i 1444 r pod Warną w wojnie wojsk Poskich i Węgierskich. |
|
 | |
Breaking Zielony

Liczba postów: 20 Pomógł tylu osobom: 0 Join date: 27/06/2011 Age: 18 Skąd: z Milanówka
 | Temat: wschód Pon Cze 27, 2011 3:06 pm | |
| Jak dobrze zapamiętać kierunki? Napisać na prawej ręce wschód a na lewej zachód. Północ i południe jest proste. Północ góra połudine dół |
|
 | |
Star-x3 Moderator

Liczba postów: 1727 Pomógł tylu osobom: 2 Join date: 21/03/2011 Age: 17 Skąd: Siemianowice Śląskie
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Wto Cze 28, 2011 1:50 pm | |
| a angielskie nazwy jeszcze latwiej - zapamietujesz ze zaczynasz od gory i jedziesz zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara Na Ekierce Siedzi Wrona North East South West  |
|
 | |
nutrenka Zielony

Liczba postów: 21 Pomógł tylu osobom: 0 Join date: 22/07/2011 Age: 16 Skąd: Wielkopolska
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Sob Lip 23, 2011 4:54 pm | |
| Na kierunki świata po angielsku:
Nasza Europa Siedzi w Więzieniu (od góry według wskazówek zegara)
Północ (N) wschód (E0 południe (S) zachód (W) |
|
 | |
nadia.amorek Moderator

Liczba postów: 1700 Pomógł tylu osobom: 7 Join date: 02/04/2011 Age: 13
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Pią Paź 14, 2011 8:04 am | |
| A ja sobie robie tak, ze na gorze (N) jest Baltyk, na dole Afryka (S), na wschod Rosja (E) i zachod Niemcy (W). Takie rzeczy ktore mozna zapamietac i dopasowac literke i zapamietac  |
|
 | |
Philipek Nauczyciel gwiazd

Liczba postów: 2921 Pomógł tylu osobom: 11 Join date: 06/08/2011 Age: 13
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Pią Paź 14, 2011 4:16 pm | |
| | nutrenka napisał: | Na kierunki świata po angielsku:
Nasza Europa Siedzi w Więzieniu (od góry według wskazówek zegara)
Północ (N) wschód (E0 południe (S) zachód (W) |
Może też być: Na ekranie siedzi wrona * Na - północ Ekranie - wschód Siedzi - południe Wrona - zachód |
|
 | |
Lubelak Administrator

Liczba postów: 1208 Pomógł tylu osobom: 16 Join date: 18/01/2011 Skąd: Lublin
 | |
 | |
Creepy Moderator

Liczba postów: 1783 Pomógł tylu osobom: 4 Join date: 05/05/2011 Age: 15 Skąd: Małopolska
 | |
 | |
daisy10092 Trenujący konia

Liczba postów: 73 Pomógł tylu osobom: 0 Join date: 10/01/2012
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Sro Sty 11, 2012 2:41 pm | |
| Kierunki świata (po angielsku) Na Ekierce Siedzi Wróbel  Na Howrse gram jako - ChanelSzukam osób do hodowli fiordów! Pisać do Chanel! |
|
 | |
Asiuu Średni jeździec

Liczba postów: 103 Pomógł tylu osobom: 0 Join date: 27/12/2011 Age: 17 Skąd: from city which saw the war
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Czw Sty 12, 2012 3:47 pm | |
| uaaa, jak zaczac sie uczyc: wlaczyc muzyke i przysiasc nad ksiazka, starac sie to wszystko zapamietac, napisac sciage... : P i w najgorszym wypadku z niej skorzystac.  moja nieobecność: 22-30 I ! |
|
 | |
Guzik Właściciel małej stadniny

Liczba postów: 841 Pomógł tylu osobom: 2 Join date: 13/12/2011 Age: 13 Skąd: Z za ściany ;)
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Czw Sty 12, 2012 4:04 pm | |
| Ja tam zawsze uczę się przy muzyce i otwartym fejsie i jakoś idzie. Średnia 4.88, więc nie narzekam, a co do ściąg-uwierzcie lub nie, ale ja uczę się właśnie robiąc ściągi. Przepisuję wszystko co potrzebuję na kartkę, potem robię "większą" i tak aż wejdzie mi do głowy. A wchodzi po 2 lub 3 ściągach. No i oczywiście mam z czego powtarzać na sprawdziany czy kartkówki, bo stos ściąg się przydaje i aż miło się czyta takie bialutkie karteczki z kolorowymi napisami czy wzorami   Na howrse już niestety mnie nie spotkasz, ale służę pomocą w każdej chwili Wystarczy, że napiszesz tutaj na Zagrodzie! Avatar wykonała Koralikowa. (kliknij na nazwę, aby przejść na jej profil)
Ostatnio zmieniony przez guzikova :D dnia Czw Sty 12, 2012 4:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
 | |
Asiuu Średni jeździec

Liczba postów: 103 Pomógł tylu osobom: 0 Join date: 27/12/2011 Age: 17 Skąd: from city which saw the war
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Czw Sty 12, 2012 4:06 pm | |
| no, wlasnie o to chodzi. zeby za 5 lat Ci wchodzilo tak dobrze jak teraz, to bedzie to sukces : P  moja nieobecność: 22-30 I ! |
|
 | |
EveDallas Właściciel czempionów

Liczba postów: 1307 Pomógł tylu osobom: 6 Join date: 22/11/2011 Age: 15 Skąd: świętokrzyskie
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Czw Sty 12, 2012 4:19 pm | |
| M.ój sposób. Wyłączam wszystko, łązcnie z telefonem i diodkami na kompie, siadam na godzinę i się uczę. Nie odchodze nawet gdy telefon dzwoni. Nie. Uczę sie i już. I takim sposobem wszystko wchodzi do głowy szybciej;) A potem robię sobie niespodziankę. Np. pół h Howrse;) |
|
 | |
Sabula Właściciel małej stadniny

Liczba postów: 811 Pomógł tylu osobom: 2 Join date: 08/08/2011 Skąd: Gród Kraka
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Czw Sty 12, 2012 4:26 pm | |
| Ja jak mam dużo do nauki np historii, parę tematów w których jest dużo wydarzeń, dat, powstań, wojen itp, to biorę kartkę i streszczam to, piszę najważniejsze rzeczy (ale też tak żebym jakby co wiedziała kto, co i jak) i się z kartki ucze  Zamiast wertować po całym podręczniku w poszukiwaniu jakiejs np. daty którą chcę sobie przypomnieć.  "Pomyśl czasami o cierpieniu, którego wolisz nie widzieć..." Mój profil  |
|
 | |
hanka1998 Znany przez cały świat

Liczba postów: 3449 Pomógł tylu osobom: 13 Join date: 29/11/2011 Age: 13 Skąd: Daleko od Ciebie ;P
 | Temat: Re: Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? Czw Sty 12, 2012 4:31 pm | |
| Ja mam sposób na nauczenie się daty powstania Rzymu- krótka rymowanka, którą nauczył nas pan od historii w podstawówce: Na siedmiu wzgórzach piętrzy (liczby 5 i 3) się Rzym. Tak więc wychodzi data 753 p.n.e.  |
|
 | |
| | Złe oceny-jak zacząć się uczyć ? | |
|