| | Jak zrobić prezentację z podstronami? | |
|
| Autor | Wiadomość |
|---|
Bonny2 Zielony

Liczba postów: 26 Pomógł tylu osobom: 0 Join date: 09/06/2011 Age: 20 Skąd: Wrocław
 | Temat: Jak zrobić prezentację z podstronami? Czw Lip 14, 2011 6:48 pm | |
| Ponieważ to pytanie pojawia się często, a ja uważam, że każdy ma prawo wiedziec, ( a jak mu wyjdzie i czy to będzie mu się podobało, czy nie to już nie moja sprawa  ) stworzyłam poradnik tworzenia prezentacji z podstronami. Link do niego: . Dokument w formacie .pdf
Życzę miłego tworzenia! |
|
 | |
LadyArvena Administrator

Liczba postów: 1697 Pomógł tylu osobom: 10 Join date: 17/01/2011 Age: 23
 | Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Czw Lip 21, 2011 1:15 pm | |
| Niedawno zaglądałam w to... Brakuje mi tu kodu, jak to umieścić w prezentacji  I wychodzi na to, że edytować nie da rady? Trzeba od nowa konkretną stronę robić?  Zapraszam do kupna koni czystej krwi andaluzyjskiej: KLIK________ "Ani połowy spośród was nie znam nawet do połowy tak dobrze, jak bym pragnął; a mniej niż połowę z was lubię o połowę mniej, niż zasługujecie" — JRR Tolkien, Władca Pierścienia |
|
 | |
Bonny2 Zielony

Liczba postów: 26 Pomógł tylu osobom: 0 Join date: 09/06/2011 Age: 20 Skąd: Wrocław
 | Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Nie Lip 24, 2011 6:48 pm | |
| Kodu jak to umieścic w prezentacji brakuje, ponieważ uważam, że to łatwo znaleśc i jeśli ktokolwiek robił już prezentację to to wie.
i tak, niestety, zmiana treści podstron, to mozolne poprawianie tekstu w notatniku, kasowanie i wgrywanie nowej strony. |
|
 | |
Star-x3 Moderator

Liczba postów: 1727 Pomógł tylu osobom: 2 Join date: 21/03/2011 Age: 17 Skąd: Siemianowice Śląskie
 | Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Nie Lip 24, 2011 8:25 pm | |
| | Bonny2 napisał: | | i tak, niestety, zmiana treści podstron, to mozolne poprawianie tekstu w notatniku, kasowanie i wgrywanie nowej strony. |
Czyli że ten sposób troche lipny.. |
|
 | |
Charme Zielony

Liczba postów: 15 Pomógł tylu osobom: 0 Join date: 20/07/2011
 | Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Pon Lip 25, 2011 10:46 am | |
| Podstrony to ciężka robota, ale polecam je tworzyć na: strefie. Tam się rejestrujecie za darmo i możecie tworzyć pliki z tekstem. Każdy plik musi mieć format html na końcu.
W każdym pliku musi znajdować się ten sam kod html, czyli okienko w którym będziemy pisać i pod spodem kod z podstronami, czyli piszemy np.
Aktualności | Hodowla itd.
A więc:
<a style = " text - decoration : none ; " href = " adres strony " > < font color= " nazwa koloru " > Aktualności < / font > < /a > |
Jeśli jesteście zarejestrowani na strefa.pl to adres strony będzie taki: http : // wasz login na strefie . strefa . pl/nazwa pliku.html
A resztę sobie pokombinujcie sami. : )
|
|
 | |
Star-x3 Moderator

Liczba postów: 1727 Pomógł tylu osobom: 2 Join date: 21/03/2011 Age: 17 Skąd: Siemianowice Śląskie
 | Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Pon Lip 25, 2011 12:59 pm | |
| |
|
 | |
Ayame Właściciel małej stadniny

Liczba postów: 520 Pomógł tylu osobom: 0 Join date: 03/08/2011 Skąd: Wielkopolska, Powiat Chodzieski
 | Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Sro Sie 03, 2011 8:31 pm | |
| Yhh, chyba mogę tu zadać co do tego pytanie? Czytam poradnik i robię prezentację. Wszystko jest dobrze, dopóki nie dochodzę do Kroku 3... W ramkę, która miała grać rolę menu wpisuję to co trzeba, zrobiłam 1 podstronę, a potem drugą tak samo. Później wpisuję tekst w ramkę, w której po kliknięciu na podstronę miał się zmieniać tekst. Tylko nie wiedziałam, jak napisać w jednej ramce tekst do dwóch podstron!  Ale, no dobra - zapisuję. Prezka jest. Klikam na 1 podstronę i... pokazuje mi się pusta prezentacja, bez żadnego tekstu!  Nie wiem, co zrobić, żeby po kliknięciu na podstronę pokazywał się tekst! Pomocy! Przepraszam, że takie długie i zawiłe, ale wyjaśni mi ktoś? Proszę o pomoc i pozdrawiam. |
|
 | |
CzekoBoom Właściciel małej stadniny

Liczba postów: 813 Pomógł tylu osobom: 2 Join date: 16/03/2011 Age: 15 Skąd: Katowice
 | Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Sro Sie 03, 2011 10:00 pm | |
|
Tak, polecam pastelhtml, sama z tego korzystam. Jednak na Wszystkich stronach to sporo pracy .. Jakieś 45 minut na sztukę przynajmniej. |
|
 | |
Star-x3 Moderator

| Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Czw Sie 04, 2011 11:14 am | |
| Cos ty, ja w 15 minut robie kod na paste  |
|
 | |
Philipek Nauczyciel gwiazd

Liczba postów: 2921 Pomógł tylu osobom: 11 Join date: 06/08/2011 Age: 13
 | Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Sob Wrz 17, 2011 8:23 pm | |
| Od jakiegoś czasu kusiła mnie prezentacja z podstronami-wzięłam się do roboty. Grafikę mam,podstrony także. Ale tekstu tylko brakuje. I teraz pytanie brzmi,jak zrobić ten tekst,np. na paste? Tak prezentacja ogólnie wygląda,jak widać są widoczne wszystkie podstrony etc.  A tak wygląda kiedy kliknę jedną z podstron:  Głównie mi chodzi o to,czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak zrobić ten głupi tekst ? Bo tylko teraz nad nim się męczę. Koleżanka mi tłumaczy,ale niezbyt zrozumiale.  Korzystałam też z poradników,np. od Stehpanie ale już przy drugim punkcie się ,,zatrzymywałam" ,ponieważ nie wiedziałam jaki kod HTML mam wpisać. Ten do podstron? |
|
 | |
Pysia2762Pysia2762 Właściciel małej stadniny

Liczba postów: 726 Pomógł tylu osobom: 8 Join date: 19/04/2011 Age: 13 Skąd: Lublin..
 | Temat: Re: Re Nie Wrz 18, 2011 4:31 pm | |
| Koniaro54 jak miło,że ktoś wreszcie o mnie pomyslał i skopiował moją grafikę.Gratuluję.I życzę miłych konsekwencji! |
|
 | |
Philipek Nauczyciel gwiazd

Liczba postów: 2921 Pomógł tylu osobom: 11 Join date: 06/08/2011 Age: 13
 | Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Nie Wrz 18, 2011 8:59 pm | |
| | Pysia2762Pysia2762 napisał: | | Koniaro54 jak miło,że ktoś wreszcie o mnie pomyslał i skopiował moją grafikę.Gratuluję.I życzę miłych konsekwencji! |
To była ta grafika losowa za darmo,nie pamiętasz? |
|
 | |
| | Jak zrobić prezentację z podstronami? | |
|